top afbeelding

GVB/Handicap 54

Wanneer u begint met golfen zijn er een aantal cursussen die u kunt volgen om uw Baanpermissie en Clubhandicap 54 te behalen. En daarnaast de Handicap 36 cursus om uw handicap van 54 te verlagen naar zo mogelijk handicap 36.

Stap 1: Baanpermissie
Hierbij zult u aan het einde van 6 lessen een goede basis hebben voor de onderdelen putten, chippen, pitchen, bunker en swing.

Stap 2: Handicap 54
Nadat u Stap 1 goed heeft doorlopen, kunt u uw ervaring gaan uitbreiden door regelmatig te gaan oefenen en spelen op de golfbaan. In deze tweede stap wordt u begeleid van de Baanpermissie naar Clubhandicap 54 (de handicap is de speelsterkte dat jouw golfniveau/sterkte aangeeft).
Tijdens deze stap zal de focus liggen op het zelfstandig spelen van de holes. De al geleerde technieken worden uitgebreid, waardoor u meer plezier krijgt in het spelen door de baan. Het niveau dat hierbij hoort is een gemiddelde score per hole van Par 3/4/5 plus 3 slagen.

Stap 3: Handicap 36
Nadat u Stap 2 goed heeft doorlopen, kunt u uw ervaring nog verder uitbreiden. In deze derde stap kunt u zelfstandig de holes spelen met een gemiddelde score per hole van Par 3/4/5 plus 2 slagen. Aan het einde van de cursus weet u wat een goede basis is voor de verschillende onderdelen. U zult dan ook in staat zijn de oefeningen/trainingen zelf te herhalen en toe te passen. Verder zult u ook weten en begrijpen hoe u zich veilig moet gedragen op & rond de golfbaan (etiquette).

Voor de tariefspecificatie kunt u kijken op de tarieven pagina